Steagul UE se întoarce în România: împreună pentru o țară prosperă și o justiție independentă  

27/02/2018Comunicate

Steagul UE se întoarce în România: împreună pentru o țară prosperă și o justiție independentă  

 

Aducem Steagul Înapoi – românii din diaspora se alătură într-o manieră inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. După ce un steag imens al Uniunii Europene a circulat din țară în țară pe la mai multe comunități de români din Europa, diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și ca simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ. Marele steag va fi purtat prin piețe publice din oraș în oraș, destinația finală fiind București. Aici, pe 6 Martie, drapelul va fi purtat din Piața Universității spre Parlamentul României, în cadrul unui protest pașnic.

 

Ofensiva politicienilor cu probleme în justiție este tot mai agresivă, culminând zilele acestea cu atacul frontal împotriva conducerii DNA. Majoritatea parlamentară, controlată de condamnatul penal, Liviu Dragnea, continuă să insiste pe legiferarea în favoarea corupților. Dragnea este cercetat de către procurorii DNA în trei dosare penale, fiind urmărit penal și pentru deturnare de fonduri europene. Oameni politici cu probleme penale, dar și afaceriști corupți sau moguli media infiltrați în mediul politic, profită direct de pe urma demersurilor grupării din jurul lui Dragnea și se opun cu disperare luptei anticorupție. Atacurile lor furibunde destabilizează întreaga țară și afectează viața de zi cu zi a tuturor românilor.

 

Este vital ca toți românii care înțeleg dimensiunea națională a acestui pericol să se unească pentru a susține marșul de protest din 6 martie 2018 din Piața Universității spre Parlamentul României. Este un moment important, care unește românii din țară și din diaspora, direct în fața celor care, din Parlamentul României, amenință stabilitatea românilor și poziția României în rândul democrațiilor europene.

 

Organizată în jurul Marelui Steag al UE și al steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională Aducem Steagul Înapoi marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu românii și societatea civilă din toată țara. Punctul culminant al acțiunii va fi marșul de protest din 6 Martie din Piața Universității spre Parlamentul României, când românii se vor uni sub Marele Steag UE pentru o justiție independentă, pentru eradicarea corupției, pentru o Românie europeană și prosperă.

Invităm toți românii din țară și din străinătate să își unească forțele sub drapelul simbol al Uniunii Europene și să promoveze toate acțiunile realizate în jurul Marelui Steag.

Organizațiile semnatare susțin toate protestele pașnice, pro-democrație si stat de drept.

 

 1. #activ AG Pitești (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 2. Acțiunea Civică Galați (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 3. Asociația culturală Noul Horizont Valencia
 4. Asociația Aradul Civic (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 5. Alba Iulia civică
 6. Canada Save Roșia
 7. Cuza vrea dreptate – Iași
 8. Diaspora Franța solidară cu România
 9. Evoluție în Instituție
 10. Inițiativa Craiova
 11. Insistăm pentru România Demnă
 12. OBSERVATOR DIASPORA.ES
 13. Oradea Civică (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 14. Grup Evident Deva
 15. Grup Civic Cetățean Implicat
 16. Grupul Civic #Rezist
 17. Platforma Romania 100
 18. ProCivic Baia Mare
 19. #Rezist Budapesta
 20. #Rezist Constanța
 21. #Rezist Dublin
 22. #Rezist Londra – Protestatari Pro Democratie
 23. #Rezist Lyon
 24. #Rezist Marsilia
 25. #Rezist Milano  (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 26. #Rezist München
 27. #Rezist Osnabrück
 28. #Rezist Râmnicu Vâlcea
 29. #Rezistăm și la Paris
 30. Rezistența în Valencia
 31. Rezist Zürich (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 32. #Rezist Birmingham WMW
 33. S.A.M. impotriva coruptiei
 34. Save Roșia Montana – New York
 35. Ștafeta Steagului UE (membră a rețelei civice naționale Contract România)
 36. Vă Vedem din Iași
 37. Vă Vedem din Sibiu
 38. Vocea Străzii
 39. Inițiativa Timișoara (membră a rețelei civice naționale Contract România) – federație formată prin asocierea a 6 ONG-uri din Timișoara:

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/aradulcivic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373