2% pentru Aradul CIvic

Credeti, ca si noi, in necesitatea dezvoltarii spiritului civic in Romania? Vreti sa sprijiniti lupta anti-coruptie, valorile democratice si statul de drept? Daca da, puteti sa ne sustineti financiar directionand 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior (2016).

Stiti ce aveti de facut?
Descarcati declaratia 230 (pentru venituri salariale) imediat!

Datele noastre:
ASOCIATIA “Aradul Civic”
CIF: 38208697
IBAN RON: RO 82 WBAN 0002 9607 8895 RO02

Descarcati de aici DECLARATIA 230 (pentru venituri salariale)

Daca nu stiti toate detaliile despre aceasta facilitate, atunci va invitam sa cititi mai departe pentru a intelege cum ne puteti sustine. Va stam la dispozitie daca aveti intrebari sau nelamuriri (lasati comentariile voastre).

Ce este facilitatea 2% pentru ONG?

Prin facilitatea 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit platit deja statului roman catre o entitate non-profit. Facilitatea 2% permite tuturor cetatenilor romani care au realizat venituri legale, impozabile, sa decida modul cum se intorc in societate doua procente (2%) din impozitul platit deja catre stat, directionand aceasta suma catre o organizatie non-profit. Practic, voi spuneti statului cum vreti sa fie cheltuita o suma de bani (reprezentand 2% din impozitul pe veniturile realizate de voi anul anterior) pe care deja ati platit-o la stat!

Atentie: aceasta suma NU este o donatie sau o sponsorizare, ci este de fapt parte a bugetului de stat (la care ati contribuit prin impozitul platit pe veniturile realizate), suma pe care voi decideti sa o directionati catre o entitate non-profit, precum Asociatia Pro Infrastructura.

Cine poate directiona 2%?

TOATE persoanele fizice care in anul anterior (2016) au realizat venituri:
1. salariale
2. alte tipuri de venituri pe care le declara prin Declaratia 200

Salariatii trebuie sa depuna Declaratia 230, iar persoanele fizice cu alte venituri si Persoanele Fizice Autorizate (PFA) trebuie sa depuna Declaratia 200. Mai jos gasiti procedura pentru salariati (celelalte persoane care au obtinut alte tipuri de venituri deja cunosc cum sa completeze declaratia lor).

Cum directionati 2%?

Puteti directiona 2% pentru anul 2016 pana la data de 25 mai 2017!

Procedura este foarte simpla, sunt patru pasi:

1. Descarcati DECLARATIA 230 (venituri salariale) de pe siteul API. Va rugam descarcati declaratia in computer! Ea trebuie completata cu datele voastre. Declaratia este DEJA completata cu datele noastre!

2. Completati declaratia DOAR LA CAPITOLUL I (date de identificare a contribuabilului). Completati cu atentie toate campurile, mai ales Codul Numeric Personal (CNP). Declaratiile sunt procesate la ANAF dupa CNP, deci este critic sa completati corect. Completati inclusiv adresa de email si numarul de telefon! (Este OK daca nu completati codul postal si numarul de fax.)

Atentie! Este posibil ca ANAF sa faca, prin sondaj, cercetari prin care sa evite tentativele de frauda. De aceea, este bine sa aveti trecute numarul de telefon si/sau adresa de email pentru ca, in cazul in care ele nu sunt trecute, este posibil sa nu accepte declaratia (sa nu o proceseze) daca li se pare ceva suspect sau este ceva gresit (de exemplu CNP-ul).

Atentie! NU completati ceva in plus la capitolele II sau III! Trebuie sa completati DOAR datele voastre (nume, prenume, CNP, adresa etc). Restul este completat. NU completati nimic la suma din capitolul II (pentru ca puteti gresi calculul si declaratia voastra nu va fi procesata). NU modificati nimic altceva, nu completati nimic altceva (in afara de capitolul I si de semnatura).

3. Printati declaratia in DOUA exemplare si semnati la CONTRIBUABIL. Daca aveti acces la ANAF cu semnatura electronica (putin probabil), puteti depune declaratia online. Dar, pentru 99% din cazuri, declaratia se depune offline.

4. Depuneti declaratia PERSONAL (la ANAF) sau PRIN POSTA (tot la ANAF). Mergeti personal (cu cele doua exemplare printate la pasul 3) la agentia ANAF de care apartineti (ca domiciliu din buletin – vedeti aici agentia ANAF de care apartineti) SAU trimiteti prin posta (un singur exemplar printat la pasul 3) scrisoare recomandata CU CONFIRMARE DE PRIMIRE la agentia ANAF de care apartineti.

Cat este suma directionata?

Multi ne intreaba cat este, de fapt, suma directionata. Depinde de salariul fiecaruia. Daca aveti un salariu mare, atunci platiti impozit pe venituri (salarii) mai mare, deci si suma directionata (2% din acest impozit) este mai mare.

La salariul mediu brut pe economie de aproximativ 3131 RON, impozitul lunar este de aproximativ 418 RON, deci 5016 RON/an, iar suma redirectionata este de aproximativ 2% din 5016 RON, adica aproximativ 100 RON.

Cand incasam acesti bani?

Banii directionati prin campania 2% pe 2016 vor fi platiti (in functie de alinierea planetelor si de fondurile disponibile in conturile agentiilor ANAF) cel mai devreme la final de 2017, insa, mai probabil, abia in 2018! De obicei, incepem sa primim banii din campania 2% la final de octombrie si putem primi bani si in luna aprilie a anului viitor.

Ce facem cu banii?

Ii folosim pentru a acoperi costurile organizatiei. Anual publicam raport de activitate cu bugetul de venituri si cheltuieli pentru intreaga organizatie.

Va multumim pentru sustinere!

Si va stam la dispozitie daca aveti intrebari sau orice fel de feedback.

Optional: spuneti si altora!
Sunteti fani Asociatia Aradul Civic? Chiar credeti ca putem face lucruri bune? Atunci spuneti tuturor celor apropiati (familie, colegi, prieteni) de noi si spuneti-le sa directioneze si ei 2% catre noi. De fapt, chiar daca nu vor sa ne ajute pe noi, sa ajute pe altii! Puteti directiona 2% catre orice ONG care va este drag si care v-a castigat increderea.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/aradulcivic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373