Rămânem uniți, protestăm pe 20 ianuarie

18/01/2018Comunicate

Dezbaterea reprezintă unul dintre elementele esențiale ale democrației. Însă, indiferent de poziția pe care ne situăm în legătură desemnarea doamnei Dăncilă pentru funcția de prim-ministru, motivele de a protesta rămân valabile și sunt mai acute ca oricând. Nu am ieșit în stradă pentru un politician, oricare ar fi acesta. Câtă vreme situația rămâne la fel de gravă, câtă vreme ofensiva PSD-ALDE-UDMR împotriva luptei anticorupție și statului de drept este la fel de periculoasă, credem că este necesar și vital să rămânem uniți și pe poziții.

Protestul de sâmbătă este despre forța și dreptul nostru de a cere tuturor instituțiilor românești să respecte democrația în această țară. Într-un stat democratic, Justiția echitabilă este unul dintre cei mai importanți piloni. Când legile ajung să fie făcute pentru a-i proteja pe corupți, democrația este în pericol de a se prăbuși.

Sâmbătă, pe #20ianuarie, vom ieși să protestăm pentru fiecare dintre noi înșine. Pentru viitorul nostru. Pentru dreptul nostru de a trăi într-o țară normală, cu valori europene și cu instituții puternice și corecte. Pentru a opri încercările neîntrerupte ale PSD-ALDE de a face din România un stat controlat de grupări infracționale cu acces la butoanele de legiferare.

Am fost și rămânem împreună.

Ne vedem pe 20 ianuarie, în Piața Universității!

 


#activAG Pitești

Acțiunea Civică Galați

Alba Iulia Civică

Asociația Aradul Civic

Asociația Civică ProFest

Asociatia Culturala Noul Horizont Valencia

Corupția Ucide

Diaspora Franța solidară cu România

Evident Deva

Geeks 4 Democracy

Grupul civic #Insist

Grupul civic Cetățean Implicat

Grupul Civic Protestatari Pro-Democrație Londra

Inițiativa România

Inițiativa Timișoara (federație civică formată din Activ Civic, ACUMA, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara OSUT, Yacht Club Timisoara, Asociatia Culturala Ariergarda, Trei Compas, Asociatia Studentilor PFC – Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării)

Oradea Civică

Procivic Baia Mare

#Rezist Birmingham WMW

#Rezist Budapesta

#Rezist NE England

Rezist în Bacău

#Rezist Lyon

#Rezist Marseille

#Rezist Milano

#Rezist München

#Rezistența în Valencia

#Rezist Liguria

#Rezist Osnabrück

#Rezist Râmnicu Vâlcea

Rezist Zürich

#Rezistăm și la Paris

România Vie

Spațiu liber de corupție. #VăVedem din București

Ștafeta Steagului Uniunii Europene

Umbrela Anticorupție Cluj

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/aradulcivic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373