Apel la decență

06/12/2017Comunicate

Doliul național este un moment trist, de maximă intensitate și reculegere. Trecerea Majestății Sale Regele Mihai la cele veșnice încheie un capitol marcant din istoria României moderne..

În paralel, Parlamentul României, prin reprezentanții PSD, ALDE și UDMR, nu pare să înțeleagă semnificația momentului și nu dă semne că își suspendă activitatea sau că renunță la adoptarea controversatelor modificări ale Legii303/2004, prima dintre Legile Justiției, în plenul Camerei Deputaților.

Dimpotrivă, intenția anunțată este de a introduce astăzi pe ordinea de zi modificările Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și de a adopta modificări ale legii Agenției Naționale de Integritate.

Vă cerem să vă opriți.

Este o impietate strigătoare la cer să vă folosiți de acest moment de doliu pentru a reintroduce în legislația românească prevederi care afectează profund statul de drept și democrația constituțională.

Nu ne mai miră faptul că o parte dintre politicieni folosesc momentul dispariției unei figuri istorice pentru a trece legi cu consecințe nefaste asupra democrației și statului de drept doar pentru ca aceia certați cu legea să își rezolve cât mai curând problemele penale. Din punct de vedere moral, ei și-au dat măsura încă din momentul OUG 13. Nu e decât o palmă suplimentară dată României.

În acest context, cerem tuturor membrilor Parlamentului României să nu voteze miercuri, 06.12.2017, în plenul Camerei Deputaților, modificările propuse Legii 303/2004, care vor aduce justiția sub control politic și vor pune sub semnul întrebării democrația constituțională în România..

„Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un ‘mâine’.” (Regele Mihai, 8 Noiembrie 2015)

Acțiunea Civică Galați
#activAG
Alba Iulia civică
Asociația Aradul Civic
Asociația Civică ProFest
CIVICA Iaşi
Civism Mureș
Comunitatea Curățăm Galațiul
Corupția Ucide
Cuza vrea Dreptate – Iași
Diaspora Franța solidară cu România
Evoluție în Instituție
Geeks for Democracy
Grupul Civic #Insist
Inițiativa Craiova
Inițiativa România
Oradea Civică
Platforma România 100
ProCivic Baia Mare
Rădăuțiul Civic
#Rezist Lyon
#Rezist Milano
#Rezist München
#Rezist Râmnicu Vâlcea
#Rezist Zürich
#REZISTENȚA
România Vie
Ștafeta Steagului U.E.
Tulcea #rezistă
Valea Jiului Society


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/aradulcivic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373