Lansarea confederației naționale Contract România

22/05/2017Comunicate

Mâine, 23 mai, 18 organizații, grupate în 9 grupuri civice din 8 județe ale României (orașele Arad, Bacău, București, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara), apărute după protestele de stradă din ultimii ani, vor forma împreună o rețea națională de grupuri civice deschisă tuturor comunităților organizate formal sau informal care cred în libertatea individuală și care acționează în susținerea și spiritul democrației liberale, statului de drept și drepturilor omului.

La eveniment vor vorbi și doi dintre invitați: domnul Daniel Kaddik, director pentru Europa de Sud-Est al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, și domnul Preston Savarese, Rule of Law Officer la Ambasada SUA la București.

Vor mai participa, ca invitați, reprezentanți ai ambasadelor Marii Britanii și Olandei la București și reprezentanți ai ONG-urilor.

Conferința de lansare a acestei platforme naționale civice va avea loc la ora 12.00. Vă invităm s-o urmăriți live video, pe pagina de FB a evenimentului, aici: https://goo.gl/Bw8CCL (apăsați Going, vă rugăm, pentru a fi notificați mâine)

La evenimentul de lansare:

1. Vom anunța numele coaliției, valorile și obiectivele noastre comune, și face public protocolul de asociere;

2. Vom prezenta proiectul nostru pentru România și planurile comune de viitor;

3. Vom preciza poziția noastră față recentele acțiuni politice împotriva statului de drept și statului laic.

La finalul evenimentului, reprezentanții coaliției vor desfășura un steag al Uniunii Europene de 10,50 m lungime și 7 m lățime. Steagul UE a fost realizat la Galați în timpul protestelor împotriva OUG 13 și, ulterior, a pornit într-o ștafetă națională, fiind găzduit și afișat de grupuri civice în Galați, Sibiu, Arad, Brașov, Oradea, Beiuș și Iași. De la București, steagul UE va pleca spre Cluj. (https://goo.gl/g2O9cy)


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/aradulcivic/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373